<< Vorige - Volgende >>02.Asterix - Het gouden snoeimes (N)
Asterix - 02 - Het gouden snoeimes
door Albert Uderzo & René Goscinny

Is de nieuwe verbeterde versie waar de namen zijn aangepast aan de huidige tijd en de nummering is voor verschillende delen aangepast (was deel 10)

Softcover versie met 48 pagina´s van uitgeverij Hachette 

Formaat: h x b
28,7 x 21,8 cm 

René Goscinny werd in 1926 in Frankrijk geboren en overleed veel te vroeg in 1977. In 1948 gaat Goscinny in New York tekenen voor een tekenstudio, waar hij diverse tekenaars ontmoet zoals Morris die voor de strip Lucky Luke onderzoek deed. Met de briljante scenario´s van Goscinny zijn de Lucky Luke´s die ze samen gemaakt een van de leukste uit de reeks.In Parijs ontmoet hij Albert Uderzo waarmee hij samen De Asterix reeks begint wat zoals bekend een successtrip is geworden en over de hele de wereld verkrijgbaar is. 

Albert Uderzo is geboren in 1927 te Fismes, Frankrijk. Zijn ouders emigreerden in 1923 van Italië naar Frankrijk. Uderzo vond werk bij een tekenstudio waar hij moest werken aan een tekenfilm. Dit lopende band werk beviel niet goed waarna Uderzo begon te werken voor tijdschriften. Voor 'O.K.' maakte hij Arys Buck (ook een onoverwinnelijke Galliër!), Prince Rollin, Belloy (Robber). Na zijn militaire diensttijd werkte hij als tekenaar voor France-Dimance en France-Soir (1950). Een jaar later begon Uderzo bij International Press en in dat jaar ontmoette hij Jean-Michel Charlier en René Goscinny. 

In 1952 maakten Uderzo en Goscinny: Luc Junior, Pistolet en Hoempa-Pa. De strip van de indiaan Hoempa-Pa werd in 1958 voor het eerst in het blad Kuifje gepubliceerd. Aan de strip Hoempa-Pa kun je de specifieke stijl en de manier van tekenen herkennen en de humor die de Asterix strips die later uitkwamen kenmerken. Uderzo, Goscinny en Charlier besloten hun eigen blad 'Pilote' uit te geven. Dit blad verscheen voor het eerst op 29 oktober 1959. Uderzo en Charlier maakten Tanguy en Laverdure. Samen met Goscinny maakt Uderzo nog een strip voor het blad 'Pilote'. Deze strip kreeg de naam Asterix...
En de rest is inmiddels geschiedenis.
6.99  Euro 6.95
Voorraad: Lage voorraad


Aantal